Εύκολες συνταγές

Συνταγή Gummy Custard χωρίς ζάχαρη

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό των μαστιχωτών καραμέλες και της λείας κρέμας με αυτή την απολαυστική συνταγή Gummy Custard χωρίς ζάχαρη. Ιδανικό για όσους έχουν γλυκό δόντι που προσέχουν την πρόσληψη ζάχαρης, αυτό το επιδόρπιο είναι μια απόλαυση χωρίς ενοχές που θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας. Οι κολλώδεις καραμέλες προσθέτουν μια έκρηξη φρουτωδών γεύσεων, ενώ η κρεμώδης κρέμα προσφέρει μια λαχταριστή και ικανοποιητική υφή. Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα ταξίδι γεύσεων και υφών με αυτή την απολαυστική συνταγή!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Κομιχώδεις καραμέλες χωρίς ζάχαρη
2 φλιτζάνια

Γάλα
2 φλιτζάνια

άμυλο καλαμποκιού
1/4 φλιτζάνι

Υποκατάστατο ζάχαρης
1/2 φλιτζάνι

Κρόκοι αυγών
4

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την απολαυστική κρέμα χωρίς ζάχαρη, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους
– Χτυπήστε με σύρμα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Αντιθερμική σπάτουλα
– Μπολ ανάμειξης
– Σουρωτή
– Σερβίρισμα πιάτων ή ραμέκιν

Προετοιμασία

1. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει να σιγοβράζει.
2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί το άμυλο καλαμποκιού, το υποκατάστατο ζάχαρης, τους κρόκους αυγών, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των κρόκων του αυγού ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην πήξει.
4. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια πυρίμαχη σπάτουλα, μέχρι να πέσει και να καλύψει το πίσω μέρος της σπάτουλας.
5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
6. Το ένα σουρωτήρι πάνω από καθαρό μπολ ανάμειξης και στραγγίστε την κρέμα για να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους ή στερεά.
7. Μοιράστε τις κολλώδεις καραμέλες χωρίς ζάχαρη σε πιάτα σερβιρίσματος ή ραμέκιν.
8. Ρίξτε την κρέμα πάνω από τις κολλώδεις καραμέλες, φροντίζοντας να κατανέμονται ομοιόμορφα.
9. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά και μετά βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να δέσει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή Gummy Custard χωρίς ζάχαρη είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για τη θέρμανση του γάλακτος, την προετοιμασία του μείγματος κρέμας και τη συναρμολόγηση του γλυκού. Η κρέμα πρέπει να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες για να δέσει σωστά πριν τη σερβίρετε.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για να κάνετε αυτή τη συνταγή κατάλληλη για vegans, μπορείτε να κάνετε τις αντικαταστάσεις συστατικών:
– Αντικαταστήστε τη γάλα με τη γάλα φυτικής προέλευσης της επιλογής σας, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας.
– Αντί να χρησιμοποιήσετε κρόκους αυγών, χρησιμοποιήστε ένα υποκατάστατο αυγού vegan ή έναν πηκτικό παράγοντα όπως το άγαρ-άγαρ.

Σημείωση: Εάν η συνταγή είναι ήδη vegan, αυτό το βήμα δεν θα είναι απαραίτητο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν χτυπάτε το άμυλο καλαμποκιού, το υποκατάστατο ζάχαρης, τους κρόκους αυγών, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, βεβαιώνεται ότι όλα τα συστατικά είναι καλά συνδυασμένα για να αποφύγετε σβόλους στην κρέμα.
– Είναι σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς ενώ ρίχνετε το ζεστό γάλα στο κρόκο του αυγού για να το αποφύγετε.
– Ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα ενώ μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για να πείτε ομοιόμορφα χωρίς να καεί.
– Για μια πιο λεία κρέμα, περάστε την μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα για να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους ή στερεά προτού περιγράψετε τις κολλώδεις καραμέλες.
– Αφήστε την κρέμα να κρυώσει λίγο πριν την ρίξετε πάνω από τις κολλώδεις καραμέλες για να μην λιώσουν.
– Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα.

Να θυμάστε ότι η μαγειρική έχει να κάνει με τους πειραματισμούς και τη διασκέδαση στην κουζίνα, γι’ αυτό δεν μπορείτε να προσθέσετε τη δική σας πινελιά ή να δοκιμάσετε διαφορετικές προσωπικές παραλλαγές κολλώδους καραμέλας που ταιριάζουν στις γευστικές σας προτιμήσεις!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Αξία ανά μερίδα

Θερμίδες
120

Παχιά
4g

Υδατάνθρακες
18g

Πρωτεΐνη
3g

Ίνα
1g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτή την εξαιρετική κρέμα χωρίς ζάχαρη, μπορείτε να τη γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, όπως μούρα ή μπανάνες σε φέτες. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε από πάνω μερικά θρυμματισμένα κράκερ Graham χωρίς ζάχαρη για πρόσθετη υφή. Για μια νότα κομψότητα, μπορείτε να απολαύσετε την κρέμα σε ατομικά γυαλιά μπολ για επιδόρπιο ή ραμεκινί. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια σάλτσα καραμέλα χωρίς ζάχαρη πάνω από την κρέμα για μια επιπλέον απολαυστική περιστροφή.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να τη συνδυάσετε την κολλώδη κρέμα με μια μπάλα παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη ή μια κούκλα σαντιγί. Αν προτιμάτε μια αντίθετη γεύση, μια κομπόστα φρούτων ή μια σαλάτα εσπεριδοειδών θα συμπληρώσετε υπέροχα τη γλυκύτητα της κρέμας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα της Gummy Custard χωρίς ζάχαρη, είναι καλύτερο να φυλάξετε στο ψυγείο. Καλύψτε τα πιάτα σερβιρίσματος ή τα ραμέκινα σφιχτά με πλαστική μεμβράνη ή το έλεγχο τα σε αεροστεγή δοχεία. Η κρέμα μπορεί να αποθηκευτεί έως και 3 ημέρες. Ωστόσο, για την καλύτερη γεύση και υφή, πρέπει να καταναλωθείτε μέσα στις δύο πρώτες ημέρες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Α την συνταγή Gummy Custard χωρίς ζάχαρη προσφέρει μερικά πράγματα για την υγεία μέσα στην απουστική γεύση της. Εδώ είναι μερικά:

  1. Κομιχλιές καραμέλες χωρίς ζάχαρη: Επιλέγοντας κομμιώδεις καραμέλες χωρίς ζάχαρη, μπορείτε να κάνετε τις φρουτώδεις γεύσεις και την λαστιχωτή υφή χωρίς την υπερβολική περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτές οι καραμέλες έχουν χαμηλότερες θερμίδες και μπορούν να σας βοηθήσουν να ικανοποιήσετε τα γλυκά σας ενώ διαχειρίζεστε την πρόσληψη ζάχαρης.

  2. Γάλα: Το γάλα είναι καλή πηγή ασβεστίου, βιταμινών και μετάλλων. Παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία των οστών και προάγει τη μυϊκή λειτουργία. Η επιλογή γάλακτος με χαμηλά λιπαρά μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες, ενώ εξακολουθεί να απολαμβάνει την κρεμώδη γεύση.

  3. Κρόκοι αυγού: Οι κρόκοι αυγού είναι πλούσιοι σε βασικές βιταμίνες και μετάλλα, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη D και χολίνη. Παρέχουν υγιή λίπη και συμβάλλουν στη λεία και την κρεμώδη υφή της κρέμας.

  4. Άμυλο καλαμποκιού: Το άμυλο καλαμποκιού είναι ένας πηκτικός παράγοντας που χρησιμοποιείται στην κρέμα. Δεν περιέχει λιπαρά και είναι μια εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη. Βοηθά στη δημιουργία της επιθυμητής συνοχής, ενώ προσθέτει ελάχιστες θερμίδες στο επιδόρπιο.

  5. Υποκατάστατο ζάχαρης: Η χρήση υποκατάστατου ζάχαρης μειώνει την περιεκτικότητα σε πρόσθετη ζάχαρη, καθιστώντας αυτήν την κρέμα κατάλληλη για όσους διαχειρίζονται την πρόσληψη ζάχαρης. Αναζητούν επιλογές όπως η στέψη ή η ερυθρότητα, που είναι εναλλακτικές με λίγες θερμίδες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή Gummy Custard χωρίς ζάχαρη, μπορεί να σας αρέσουν και αυτά τα παρόμοια επιδόρπια:

  1. Παρφέ φρούτων και γιαουρτιού: Με στρώσεις με φρέσκα φρούτα, γιαούρτι και γκρανόλα, αυτό το παρφέ προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό υφών και γεύσεων.

  2. Πουτίγκα με σπόρους chia: Φτιαγμένη με σπόρους chia εμποτισμένους σε γάλα, αυτή η υγιεινή και προσαρμόσιμη πουτίγκα μπορεί να γεμισθεί με τα αγαπημένα σας φρούτα ή ξηρούς καρπούς για πρόσθετη τραγανή γεύση.

  3. Ρυζόγαλο καρύδας: Ένα κρεμώδες και αρωματικό επιδόρπιο φτιαγμένο με γάλα καρύδας, ρύζι και μια νότα γλυκύτητας. Μπορείτε να το ζεστό ή παγωμένο και από πάνω να προσθέσετε λίγο ψημένη καρύδα για επιπλέον γεύση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από τη δημιουργικότητα και την καινοτομία του διασήμου σεφ ζαχαροπλαστικής Dominique Ansel και τη γαστρονομική τεχνογνωσία της Nigella Lawson. Αυτοί οι δύο οραματιστές στον κόσμο της μαγειρικής έχουν εμπνεύσει αμέτρητα άτομα με τη μοναδική τους προσέγγιση στα επιδόρπια. Ενσωματώνοντας κολλώδεις καραμέλες σε μια κλασική κρέμα, αυτή η συνταγή στοχεύει να φέρει μια παιχνιδιάρικη ανατροπή στα παραδοσιακά αγαπημένα, όπως ακριβώς κάνουν αυτοί οι αξιότιμοι μάγειρες στις δημιουργίες τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button