Εύκολες συνταγές

Συνταγή κρέμας νερού καραμέλας

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις της συνταγής μας για κρέμα καραμέλας. Αυτό το παραδεισένιο επιδόρπιο συνδυάζει την απαλότητα της κρέμας με την πλούσια γλύκα της καραμέλας, με αποτέλεσμα μια απόλαυση που θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από χαρά. Ιδανική για κάθε περίσταση, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Γάλα
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη
1 φλιτζάνι

Αυγά
4

Βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού

Νερό
1/4 φλιτζάνι

Αλάτι
μια πρέζα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη θεϊκή κρέμα καραμέλας με νερό, θα χρειαστείτε μια κατσαρόλα, ένα σύρμα, ένα γυάλινο μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα, ένα ταψί και ένα φούρνο. Συγκεντρώστε τα ακόλουθα υλικά: γάλα, ζάχαρη, αυγά, βανίλια, νερό και μια πρέζα αλάτι. Αυτά τα απλά εργαλεία και συστατικά θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα λαχταριστό επιδόρπιο που θα είναι το αποκορύφωμα κάθε γεύματος.

Προετοιμασία

  1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 350°F (175°C).
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να ροδίσει. Προσέξτε να μην το κάψετε!
  3. Μόλις καραμελώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε προσεκτικά νερό ανακατεύοντας συνεχώς. Το μείγμα μπορεί να σχηματίσει φυσαλίδες έντονα, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί.
  4. Αφαιρέστε την καραμέλα από τη φωτιά και ρίξτε τη σε ένα γυάλινο μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα, απλώνοντάς την ομοιόμορφα στον πάτο.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
  6. Ρίξτε απαλά το μείγμα των αυγών πάνω από την καραμέλα στο γυάλινο μπολ.
  7. Τοποθετήστε το γυάλινο μπολ σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίστε το ταψί με ζεστό νερό, δημιουργώντας ένα λουτρό νερού για ομοιόμορφο μαγείρεμα.
  8. Μεταφέρετε προσεκτικά το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα ψησίματος, αλλά ακόμα ελαφρώς τεντωμένη στο κέντρο.
  9. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε την κρέμα να κρυώσει στο υδατόλουτρο.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για κρέμα καραμέλας νερού είναι περίπου 15 λεπτά, με επιπλέον 45 λεπτά ψησίματος. Ο συνολικός χρόνος που απαιτείται για τη δημιουργία αυτού του απολαυστικού γλυκού είναι περίπου 1 ώρα. Αν και απαιτεί λίγη υπομονή, το τελικό αποτέλεσμα αξίζει την αναμονή!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Όταν λιώνετε τη ζάχαρη για την καραμέλα, προσέχετε καλά για να μην καεί. Ένα χρυσαφένιο χρώμα υποδηλώνει καραμελοποίηση.
  • Η προσθήκη νερού στη λιωμένη ζάχαρη απαιτεί προσοχή καθώς μπορεί να προκαλέσει έντονες φυσαλίδες στο μείγμα.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδυάσει καλά τα υλικά για την κρέμα για να επιτύχετε μια λεία και κρεμώδη υφή.
  • Η τοποθέτηση του γυάλινου μπολ με κρέμα κρέμας σε υδατόλουτρο εξασφαλίζει απαλό και ομοιόμορφο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα ένα άψογα σφιχτό επιδόρπιο.
  • Αφήστε την κρέμα να κρυώσει στο λουτρό νερού πριν την αφαιρέσετε για να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο.

Τώρα που έχετε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές, ας προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Παχιά
10 g

Υδατάνθρακες
35 g

Πρωτεΐνη
8g

Ζάχαρη
30 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτή την παρακμιακή κρέμα καραμέλας με νερό παγωμένη για την απόλυτη απόλαυση. Για παρουσίαση, μπορείτε να περιχύσετε μια σάλτσα καραμέλας από πάνω ή να πασπαλίσετε λίγους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς για πρόσθετη υφή. Συνδυάστε το με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για να ανανεώσετε τις γεύσεις. Εναλλακτικά, τα φρέσκα μούρα ή το ξεσκόνισμα της σκόνης κακάο μπορούν να φέρουν απολαυστική αντίθεση στο επιδόρπιο.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να εξασφαλίσετε τη φρεσκάδα και τη μακροζωία της κρέμας Caramel Water Custard, αποθηκεύστε την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί για έως και τρεις ημέρες, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε την απολαυστική του γεύση σε πολλές μερίδες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή Caramel Water Custard περιλαμβάνει συστατικά που προσφέρουν τόσο γεύση όσο και θρεπτική αξία. Το γάλα παρέχει απαραίτητο ασβέστιο και πρωτεΐνη, συμβάλλοντας σε γερά οστά και μύες. Τα αυγά είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Η βανίλια προσθέτει ένα ευχάριστο άρωμα και μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ωστόσο, όπως με κάθε επιδόρπιο, το μέτρο είναι το κλειδί λόγω της περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Αν και αυτή η κρέμα περιέχει ζάχαρη, μπορείτε να την απολαύσετε ως περιστασιακή απόλαυση ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν λαχταράτε περισσότερα επιδόρπια με βάση την κρέμα, υπάρχει μια ποικιλία από παρόμοιες συνταγές που αξίζει να εξερευνήσετε. Κλασικά αγαπημένα προϊόντα όπως η Crème Brûlée, η Flan και η Bread Pudding προσφέρουν τις δικές τους μοναδικές ανατροπές στην κρεμώδη απόλαυση. Αν ψάχνετε για μια πιο ελαφριά επιλογή, μπορείτε να απολαύσετε μια κρέμα με φρούτα ή μια πανακότα με βάση το γιαούρτι. Με ατελείωτες δυνατότητες, τα επιδόρπια κρέμας είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν κάθε γλυκό.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Caramel Water Custard αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Gordon Ramsay και η Nigella Lawson. Η τεχνογνωσία τους στη δημιουργία απολαυστικών γλυκών έχει επηρεάσει το γευστικό προφίλ και τις τεχνικές παρασκευής αυτής της συνταγής. Με την έγχυση του στοιχείου καραμέλας σε μια κλασική κρέμα, ανεβάζουμε το πιάτο σε νέα επίπεδα απόλαυσης. Αυτοί οι αξιότιμοι σεφ συνεχίζουν να εμπνέουν τους οικιακούς μάγειρες και τους επαγγελματίες με την καινοτόμο προσέγγισή τους στις γαστρονομικές δημιουργίες.

Φορέστε, λοιπόν, την ποδιά σας και απελευθερώστε τον εσωτερικό σας σεφ καθώς ξεκινάτε το ταξίδι για να κατακτήσετε αυτήν την εξαιρετική συνταγή με κρέμα καραμέλας. Αφήστε τις πλούσιες γεύσεις και τη βελούδινη υφή σας να σας μεταφέρουν στον παράδεισο του γλυκού καθώς δημιουργείτε μια αξέχαστη γευστική εμπειρία για εσάς και τους αγαπημένους σας. Απολαύστε τη διαδικασία, αγκαλιάστε τη δημιουργικότητά σας και απολαύστε κάθε κουταλιά αυτής της θεϊκής απόλαυσης. Καλή όρεξη!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button